fbpx

ΜΑΡΜΟΥΡΗΣ Α.Ε. Χορηγός στο OPEN HOUSE Athens

edit

Η ΜΑΡΜΟΥΡΗΣ Α.Ε. είναι για 2η συνεχόμενη χρονιά χορηγός του OPEN HOUSE Athens, στηρίζοντας μία από τις σημαντικότερες δράσεις για την ανάδειξη της ελληνικής αρχιτεκτονικής. Η δέκατη επέτειος του OPEN HOUSE Athens, που πραγματοποιήθηκε στις 13-14 Απριλίου του 2024, αντιπροσωπεύει μια δεκαετία αφιερωμένη στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης. Με πάνω από 70 κτίρια που άνοιξαν τις πόρτες τους και πλήθος παράλληλων δράσεων το φετινό OPEN HOUSE Athens απέσπασε θετική ανταπόκριση, προσελκύοντας για άλλη μια φορά χιλιάδες επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια του OPEN HOUSE Athens, διεξήχθησαν δωρεάν αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους χώρους από τους 500 εθελοντές της εκδήλωσης. Το ιστορικό Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, επί των 150 χρόνων λειτουργίας του άνοιξε τις πόρτες του, κατόπιν ραντεβού, για το κοινό του OPEN HOUSE Athens, προσφέροντας μία μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν την αρχιτεκτονική και ιστορία του.

Παράλληλα, υλοποιήθηκαν δράσεις που υποστήριξαν την φετινή θεματολογία του OPEN HOUSE Athens, χορηγός της οποίας ήταν η Εθνική Τράπεζα, με βασικό στόχο την προώθηση της προσβασιμότητας και της πολυπολιτισμικότητας μέσω της συμπερίληψης. Η ενημέρωση που διεξήχθη σχετικά με τα κτίρια περιλάμβανε την εφαρμογή φίλτρων προσβασιμότητας στην ιστοσελίδα, ειδική σήμανση στα κτίρια που είναι προσβάσιμα και συμμετέχουν στο έντυπο πρόγραμμα, καθώς και διαδικτυακές δράσεις. Με τη συνεργασία του OPEN HOUSE Athens και του Mind the Map, δημιουργήθηκαν απτικοί χάρτες και ένα τρισδιάστατο μοντέλο του Μεγάρου Δεληγιώργη, ώστε να παρέχονται πληροφορίες στα άτομα με μερική η ολική τύφλωση μέσω της αφής. Ακόμα, όλες οι ξεναγήσεις του Open House Athens είχαν την δυνατότητα διεξαγωγής τους στην Αγγλική γλώσσα, προσφέροντας έτσι πρόσβαση σε επισκέπτες από διάφορες γλωσσικές κοινότητες.

Οι παράλληλες δράσεις του OPEN HOUSE Athens 2024 ξεκίνησαν μια εβδομάδα νωρίτερα από την κύρια εκδήλωση, με το MADE in Athens και ένα special tour στο εργοστάσιο της VITEX, η οποία ήταν και χορηγός της δράσης. Ταυτόχρονα, το OPEN WALK με την υποστήριξη της εταιρείας DASKALAKIS & associates, ταξίδεψε το κοινό σε μοναδικές γωνιές της πόλης, αναδεικνύοντας κρυμμένα αρχιτεκτονικά και ιστορικά μνημεία. Οι διαδρομές περιλάμβαναν τα αρχοντικά της Κηφισιάς και την εξερεύνηση αρχιτεκτονικής της Κυψέλης μέσω της οδού Φωκίωνος Νέγρη. Η δράση OPEN SCHOOL απευθυνόμενη σε μαθητικά και εκπαιδευτικά γκρουπ και στην κινεζική κοινότητα της Αθήνας, περιλάμβανε επισκέψεις σε κάποιους χώρους δημιουργίας και κτίρια του προγράμματος.

Συνεχίζοντας, διεξήχθησαν διαδικτυακές δράσεις όπως το Livestream tours και το Open Office. Το Livestream tours πραγματοποίησε ξεναγήσεις σε δύο κτίρια που συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα και προβλήθηκαν μέσω του λογαριασμού του OHA στο Instagram.
Το Open Office με χορηγό την DIMAND, αφορά συνεντεύξεις και περιηγήσεις σε τρία γραφεία της Αθήνας που ξεχώρισαν στον εργασιακό τους κλάδο. Τα βίντεο ανέβηκαν στο κανάλι του OPEN HOUSE Athens στο YouTube.

Το 3D VIRTUAL TOUR που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία LANDMARK στο κτίριο της Αμερικανικής σχολής κλασσικών σπουδών, παρείχε στους επισκέπτες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά την εμπειρία των Laser Scanners στην αποτύπωση του δομημένου περιβάλλοντος.
Από την ατζέντα του ΟΗΑ 2024 δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι καθιερωμένοι διαγωνισμοί: Ο διαγωνισμός OPEN PHOTO στο Instagram, με χορηγό την PRODEA Investments, λαμβάνει χώρα μέχρι τις 21/04. Ανοικτός σε όλους, προσκαλεί ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, καθώς και λάτρεις της αρχιτεκτονικής και του OPEN HOUSE Athens. Το θέμα του διαγωνισμού είναι “People to Architecture, Architecture to People”, με τρεις φωτογραφίες που θα διακριθούν να βραβεύονται με φωτογραφικές μηχανές από τη Fujifilm Hellas.

Στο PRODEA OPENVOTE οι επισκέπτες ψήφισαν την αγαπημένη τους ξενάγηση και μπήκαν στην κλήρωση για μια φωτογραφική μηχανή Fujifilm Hellas. Επιπλέον, οι εθελοντές αντίστοιχων κτιρίων/διαδρομών επιβραβεύονται με έπαινο και αναμνηστικά δώρα.

Το OPEN your map αποτελεί έναν διαγωνισμό για τον καλύτερο χάρτη του OPEN HOUSE Athens με χορηγό την ΚLEEMANN. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να σφραγίσουν τον χάρτη τους σε κάθε κτίριο που επισκέπτονταν και να ανεβάσουν φωτογραφίες στο Instagram εως τις 21/04 για να κερδίσουν αναμνηστικά δώρα.

Το OPEN YOUR PORTFOLIO έως τις 30/04 προσφέρει υποτροφία για μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού στη Σχολή Βακαλό Art&Design.Ο νικητής κερδίζει υποτροφία αξίας 8.000 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25.

Στο OPEN CALL FOR VISUAL STORIES οι επισκέπτες μπορούν να εκφράσουν το θέμα “προσβασιμότητα και συμπερίληψη” έως τις 6/05 με οποιαδήποτε μορφή τέχνης επιθυμούν. Οι τρεις νικητές θα κερδίσουν αναμνηστικά δώρα και θα συμμετάσχουν σε έκθεση στο Δουβλίνο.

Ένας νέος διαγωνισμός έφτασε στο ΟΗΑ το 2024, το OPEN TRAVEL contest σε συνεργασία με τον μεγάλο χορηγό της δράσης, την εταιρεία ELVIAL. Οι επισκέπτες που θα ανεβάσουν stories στο Instagram από την εκδήλωση έως τις 23/04 , κάνοντας mention και follow τα προφίλ @openhouseathens & @elivial_sa, θα μπουν στην κλήρωση, με έναν τυχερό να κερδίσει ένα ταξίδι για 2 άτομα στη Θεσσαλονίκη για το OPEN HOUSE Thessaloniki 2024. Η Joanna Mollaj ως νικήτρια του διαγωνισμού Design the poster που συνδιοργανώθηκε με τη Σχολή Βακαλό Art &Design, σχεδίασε την οπτική ταυτότητα της εκδήλωσης.

Το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Ιουνίου, το OPEN HOUSE Athens θα ταξιδέψει στην Καλαμάτα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου για να αναδείξει την παραγωγική κοινότητα μιας ακόμα ελληνικής πόλης μέσω της μοναδικής δράσης MADE in Kalamata.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗΑ 2024 θα βρείτε στην ιστοσελίδα openhouseathens.gr

Ευχαριστούμε θερμά το OPEN HOUSE Athens για άλλη μία επιτυχημένη και που δημιουργική διοργάνωση. Η ΜΑΡΜΟΥΡΗΣ Α.Ε. θα συνεχίζει να στηρίζει το θεσμό του OPEN HOUSE προσφέροντας έτσι στην προβολή σημαντικών χώρων πολιτισμού και design. Επόμενο ραντεβού στο OPEN HOUSE Thessaloniki