fbpx

Νέο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ νεφρολογικό κέντρο με HANEX!

edit

Για τη καινούργια μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ στην ανατολική Θεσσαλονίκη επιλέχθηκαν οι πιστοποιημένες Hanex ακρυλικές επιφάνειες, κορυφαίας ποιότητας και αισθητικής.

Η νέα μονάδα δημιουργήθηκε στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 17, συνολικής επιφάνειας 1.500 τ.μ., δυναμικότητας 180 ασθενών και υπηρεσιών… 5 αστέρων! Οι Hanex ακρυλικές επιφάνειες του κορυφαίου ομίλου HYUNDAI L&C διαθέτουν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που απαιτούν οι αυστηρές προδιαγραφές του κτιρίου και της χρήσης του.

  • Αντιβακτηριδιακές/αντιμικροβιακές ιδιότητες
  • Υψηλή μηχανική αντοχή (μεγαλύτερη από την πέτρα)
  • Εύκολη εγκατάσταση και τοποθέτηση
  • Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. (~100)
  • Εύκαμπτες (κατ’οπιν επεξεργασίας)
  • Αόρατες ενώσεις
  • Εύκολη συντήρηση Γδαρσίματα/Κοψίματα μπορούν να επισκευαστούν με απλό τρίψιμο.
  • Δεν περιέχει ραδιενεργά στοιχεία.
  • Υλικά φιλικά στο περιβάλλον

Η Μαρμούρης Α.Ε. είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα & τα Βαλκάνια.

Πολλά ακόμα σημαντικά έργα εμπιστεύτηκαν τις Hanex ακρυλικές επιφάνειες για την άριστη σχέση τιμής/ ποιότητας. Οι Hanex ακρυλικές επιφάνειες συνοδεύονται από 10ετή εγγύηση!

Το έργο

Η νέα μονάδα αποτελεί τη δεύτερη αστική μονάδα του Αχίλλειου Νεφρολογικού Κέντρου, το οποίο ιδρύθηκε το 2013 από τους Αλέξανδρο και Αχιλλέα Τουρκαντώνη και διαθέτει παρουσία από το 2015 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Μητροπόλεως 8. Συνεπές στην αναπτυξιακή του στρατηγική, πάντα εντός του αστικού ιστού, το Αχίλλειον Νεφρολογικό Κέντρο επέλεξε να επεκταθεί στην ανατολική Θεσσαλονίκη με ορμητήριο την οδό Εθνικής Αντιστάσεως 17, διαπιστώνοντας ένα κενό στην παροχή υπηρεσιών αιμοκάθαρσης στην περιοχή και αφουγκραζόμενο τις ανάγκες και των ίδιων των ασθενών του.

Μάλιστα, η εν λόγω επένδυση υλοποιήθηκε κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, που ανέδειξε όμως την ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Με την πλήρη ανάπτυξη και της δεύτερης μονάδας το Αχίλλειον Νεφρολογικό Κέντρο θα φτάσει να απασχολεί περισσότερα από 100 άτομα.

Ο συμβολισμός του κτηρίου και η ριζική ανακαίνιση

Η νέα μονάδα, με το χαρακτηριστικό κεραμιδί της χρώμα που κάνει αισθητή την παρουσία της στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, συνοδεύεται και από έναν συμβολισμό: στεγάζεται σε ένα εμβληματικό κτήριο της πόλης, αυτό που επί χρόνια φιλοξενούσε την εφημερίδα «Ελληνικός Βορράς», δίνοντάς του ξανά ζωή. Στο ιδιόκτητο κτήριο έγινε ριζική ανακαίνιση όλων των επιπέδων και στατική ενίσχυση, ενώ προστέθηκε και ένας επιπλέον όροφος και όλα αυτά για να υποστηριχθεί η ιδιαίτερα απαιτητική νέα του χρήση. Μάλιστα, ο σχεδιασμός του κτηρίου περιέλαβε, πέραν της θερμοπρόσοψης, αεριζόμενα οικολογικά πάνελ, στο πλαίσιο της οικολογικής συνείδησης του νεφρολογικού κέντρου. Μεγάλη βαρύτητα στον σχεδιασμό δόθηκε επίσης στην απαίτηση για ελεύθερη και ανεμπόδιστη κυκλοφορία ασθενών και φορείων. Ενδεικτική δε της προσπάθειας για την απόλυτη άνεση των νεφροπαθών είναι η εγκατάσταση και εξωτερικού ανελκυστήρα για την κάλυψη απόστασης μόλις λίγων μέτρων, ώστε να εξαλειφθεί και το παραμικρό ενδεχόμενο ταλαιπωρίας.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/achillion-nefrologiko-kentro-nea-ependisi-3-ekatevro-stin-anatoliki-thessaloniki